Őrségi Vásár

Az Őrségi Vásárt hagyományosan a Péter-Pálra eső hétvégén tartják meg. Eredetileg népi iparművészetek kirakodóvására volt, de programkínálata mára lényegesen kibővült. A legjelentősenn országos vásárok között tartják számon.

A három napos rendezvénysorozaton számos kulturális esemény, bemutató, színházi előadás, koncert és kiállítás vonzza a látogatókat. 
A vendégeknek lehetőségük van megismerni az Őrség népművészetét, hagyományait, a tájegységre jellemző mesterségek művelői bemutatókat tartanak, a gyerekeket Meseudvar várja.

Ez az Őrség legnépesebb rendezvénye, ezekben a napokban több tízezer ember keresi fel és ismeri meg az őrségi látnivalókat.

Az aktuális Őrségi Vásárról találnak információkat honlapunk Programok menüpontjában, bővebben pedig Őriszentpéter honlapján.

Friss hírek az Őrségből

Kitépték őket közülünk

A hortobágyi kényszermunkatáborok felszámolásának 60. évfordulója alkalmából rendeztek honismereti emléknapot Bajánsenyén. A Vas Megyei Honismereti Egyesület és Bajánsenye Község Önkormányzata által közösen szervezett eseményre érkező vendégeket, egyesületi tagokat, egykori kitelepítetteket és hozzátartozóikat, érdeklődőket Zsámboki Árpád, a honismereti egyesület elnöke köszöntötte. Tovább >

Őriszentpéteri Diabétesz klub alakul

A Kistérségi Egészség Szövetség legutóbbi, Őriszentpéteren megtartott ülésén a jelenlévők tájékoztatást kaptak a Nemzeti Diabetes Program és a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Diabetes prevenciós programjáról. Tovább >

Támogatás a kíméletes területkezelésért

155,9 millió forint támogatást nyert a nemzeti park legelőkezelésre, a természeti értékek védelmére. A pénzből természet-közeli, kíméletes területkezelést valósítanak meg, amely hozzájárul a füves élőhelyek megóvásához, a károsodott területek helyreállításához, jellegzetes fajösszetételű gyepterületek kialakulásához. Tovább >

© Minden jog fenntartva. Az Őrség.net oldalain található írások a portál üzemeltetőjének tulajdonát képezik. Tilos ezeknek bármilyen formában történő újraközlése.

Őrség - Föld, ég, lélek. Amit megtalál oldalainkon: